Nieuws

Overgang Marco van Ginkel naar Chelsea afgerond

vrijdag 05 juli 2013

De overgang van Marco van Ginkel naar Chelsea is afgerond. Nadat Vitesse al eerder deze week met de Londense club overeenstemming had bereikt over de transfer van Van Ginkel, kwam de speler zelf vandaag ook tot een overeenkomst met Chelsea.

 

Eervolle stap

De twintigjarige middenvelder tekende een contract dat hem tot de zomer van 2018 aan 'The Blues' zal verbinden. ,,Het is een enorm eervolle stap voor mij, en een grote uitdaging’’, meldde Van Ginkel nadat de overgang was afgerond en hij was rondgeleid op het trainingscomplex van de club. Ook de medische keuring, die al met al ruim vier uur duurde, leverde geen problemen op voor de middenvelder.

 

Zeer gecharmeerd

In de afgelopen periode had de nieuwe Chelseatrainer José Mourinho niet onder stoelen of banken gestoken dat hij zeer gecharmeerd was van de ‘box-to-boxspeler’, die ondanks zijn jeugdige leeftijd al een flinke dosis ervaring heeft in het topvoetbal. Van Ginkel speelde al 93 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij achttien keer scoorde.

 

Heel spannend

Mourinho liet in de gesprekken die hij met van Ginkel voerde, duidelijk doorschemeren dat er komend seizoen al een rol voor hem weggelegd zou zijn bij Chelsea. Er is ook nooit sprake van geweest dat Van Ginkel uitgeleend zou gaan worden. ,,Dat de onderhandelingen misschien wat langer geduurd hebben dan de bedoeling was, komt door het feit dat we eerst wilden weten wat de trainer in de nabije toekomst met mij van plan zou zijn’’, gaat Van Ginkel verder. ,,Maar al snel was duidelijk dat Mourinho het volste vertrouwen in mij heeft en dat hij me stapje voor stapje wil inpassen in het eerste team van Chelsea. Van verhuren wilde hij ook niks weten. Ik kijk echt enorm uit naar de samenwerking met de trainer en de selectie van Chelsea. Ik zal me aanstaande maandag dan ook met veel plezier en vol verwachting melden op de eerste training. En kort daarna gaan we al op trainingskamp. Heel spannend allemaal.’’

 

Enorme vlucht

Het is natuurlijk ook niet ‘zomaar’ een transfer, de overgang van Vitesse naar Chelsea. Het is een geweldige stap voorwaarts voor een speler die op jonge leeftijd al voetbalt als een speler met een schat aan ervaring. Nu echter neemt de carrière van de middenvelder een enorme vlucht. Een carrière die begon bij Valleivolgels in Scherpenzeel waar ze al meteen zagen dat Van Ginkel over uitzonderlijke talenten beschikte. Hij had inzicht en moest niets hebben van het kluitjesvoetbal dat door andere jongetjes in de F en E gespeeld werd.

 

Belangstelling

Op zijn tiende maakte hij de overstap naar Vitesse waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Onlangs maakte hij nog veel indruk op het EK onder 21 in Israël, waar Jong Oranje in de halve finale over Italië struikelde. Eind vorig jaar maakte hij zijn debuut in het grote Oranje, tijdens de vriendschappelijke interland tegen Duitsland. Vanaf dat moment nam de belangstelling van andere clubs voor hem toe. Zo had Ajax Van Ginkel deze transferperiode graag willen inlijven, maar Vitesse voelde er weinig voor om de onlangs tot ‘Talent van het Jaar’ gekozen speler naar de concurrent te laten gaan. 

 

Shirt van The Blues

Het ‘Talent van het Jaar’ krijgt het meteen razend druk. Aanstaande donderdag al zal Van Ginkel, na een paar trainingsdagen in Londen, met de selectie voor een twaalfdaagse trip naar Azië vertrekken. Daar staan in Bangkok, Kuala Lumpur en Jakarta oefenwedstrijden op het programma en daar gaat van Ginkel uiteraard zijn eerste speelminuten maken in het shirt van 'The Blues'.

 

Mooie testcase

Na terugkeer in Londen zal de ploeg al snel weer vertrekken naar de Verenigde Staten om daar deel te nemen aan de Guinness International Champions Cup. Aan dat evenement doen ook AC Milan, Inter, Juventus, Real Madrid, Valencia, Everton en LA Galaxy deel. Een mooiere testcase dan spelen tegen dergelijke topploegen is voor Van Ginkel nauwelijks denkbaar.    

 

Foto: Chelsea